Hva er en futon?
Futoner har vært kjent i 2000 år, de kommer fra Japan men i dag finnes de overalt takket være deres praktiske fordeler. Noen liker futoner på grunn av de helsemessige aspektene, futoner kan være et bedre alternativ for mennesker med ryggprobleme og futon er madrassen som puster. Futon madrass er naturvennlig, den avgir ikke giftige gasser. Futoner er billigere enn springfjærmadrasser og er dessuten lettere å transportere i bil, plassbesparende og mest naturlig.

Noen ganger brukes ordet “futon” om både madrass og sengeramme, men vi bruker uttrykket kun til å referere til madrassdelen av sengen.
Det viktigste kjennetegnet på en futon er at den er laget av bomull. Bomull er et naturlig materiale som følger ryggens form og gir full støtte til kroppen mens du sover. Det samme kan ikke sies for lateks, skumgummi og andre syntetiske stoffer, og selv animalske produkter som ull. En ny futon av rå naturlig bomull har en svakt naturlig lukt som minner om ferskt høy og forsvinner ettervert.
I Japan ble futonen tradisjonelt sett lagt enten på en tatamimatte eller på en lav spalteseng. Et spaltegulv base er viktig for å gi madrassen skikkelig støtte og oppnå tilstrekkelig luftsirkulasjon.
I dag produseres futoner over hele verden i et bredt spekter av materialer inkludert vanlig og organisk bomull, ull, lin, hemp, hestehår, og uttalige blandinger av bomull med skum, lateks og kokos.
Foreløpig tilbyr vi følgende futon modeller i forskjellige materialer:

-en modell i ren 100% bomull som består av åtte lag bomull med madrasstrekk i økologsik bomull (økologisk futon),

-en middelshard model som er tilpasset europeiske vaner som består av 8-lag bomull og et fire cm tykt lag av skum i midten (komfort futon),

-en hard og fast bomullsfuton med ett 4 cm lag av cocos i midten (coco futon),

-en eksklusiv middelshard elite futon laget av hestehår, ull, bomull og latex (elite futon),

-en bomullsfuton med to 4 cm lag lateks (double lateks futon),

-shiatsu futon som er mest likt den originale japansk kun 5 cm tykk futon,

-hemp futon,

-ull futon,

-Sandwich futon,

-flere andre.

Alle modeller kommer enten i naturlig bomulls farge og uten knapper for den beste sovekomfort eller i farget bomull og event knapper.

Alle standard- og spesialstørrelser inkludert 220x240 cm kan lages. Ta kontakt på e-post post@stylehouse.no ang. dette.


For enkle og doble sovesofaer som BEAT, BEBOP, FIGO, FRESH, Rock-O og evt. andre er futonen som kommer med middelshard og laget av ullmiks og skum. Se mer informasjon under hvert produkt.
Våre futoner er produsert av det danske selskapet Karup Partners som sikrer høy kvalitet og utmerket design, se mer om produsenten her: http://www.karup.eu og en polsk produsent Ekomat (økologisk bomull).

Futon madrasser laget av bomull er harde, bomullet former seg etter kroppen og presses under kroppensvekt med bruk. Futon madrasser med lateks eller polyester skum i midten er middelsharde.

Om materialene som brukes i våre madrasser:

Ull har unike egenskaper: det er temperaturregulerende, selvrensende og pustende.
Takket være strukturen av materialet skapes luftrommet rundt ull fiber og luft lett kan passere gjennom. Dette gjør at madrassen kan puste, og det holder temperaturen på det optimale nivå.
Ull varmer når du fryser og det kjøler varmen.
Ullen kan ta opptil en tredjedel av fyllets sin egen vekt uten at det føles ubehagelig.
Derfor anbefaler vi madrassen med ull for de som svetter mye om natten.
Ullmadrassen skaper en komfortabel og tørr sovklimat. Det er bare la futonen ventilere seg litt om morgenen før du gjør sengen og ull fiber gir ut all fuktigheten i luften.
Det er bortsett fra at det er lett å ta vare på ullbäddmadrassen fordi ullfibrene inneholder lanolin, som har antibakterielle egenskaper og beskytter fiberen mot smuss og støv.
Det er derfor ull sies å være selvrensende og allergivennlig.


Hestehår regulerer fuktighet og har de samme egenskapene som ull: de er
temperatur- og luftkontroll.
Hestehår madrass bidrar til en hyggelig og tørr sove klima.
Forskjellen er at hestehårens unik struktur gjør fyllingen elastisk.
Madrass av hestehår samsvarer med kroppens konturer. Derfor er det viktig å ikke bare snu den men også slå den av og til.
Det er hard til medium hard madrass.

Lin / flagrende er også en fremragende naturmaterialer.
Lin holder skitt og lukt borte. Det hjelper luftsirkulasjon og regulerer temperaturen, og vi anbefaler det for de som foretrekker den kjøligere følelse.
Fra gamle tider har materialet vært kjent som en antibakteriell. Det er egnet for allergikere.
Utfylling med lin er den hardeste av alle fyllinger som vi tilbyr for madrasser.

Å velge riktig madrass er ikke lett, og det er virkelig en individuell ting.
Det er nesten umulig å gi konkrete anbefalinger. Velg madrassen avhengig av dine behov og krav til styrke og hardhet.
Den beste måten er nok å prøve søve.

Derfor tilbyr vi 14 dagers utvidet angrerett som innebærer gratis retur frakt.FUTON VEDLIKEHOLD
En ny futon av rå naturlig bomull har en svakt naturlig lukt som minner om ferskt høy og forsvinner ettervert.
Siden en futon er laget av bomull, absorberer den kroppens fuktighet, så den må luftes regelmessig for å la bomullen tørke. Det anbefales å snu futonen en gang i uken og ta av sengetøyet to ganger i uken for å sikre tilstrekkelig lufting. Hvis du har en futon på gulvet må den rulles opp hver dag for å la futonen og gulvet luftes. For en futon som ligger på en sengebunn anbefales det å snu den ukentlig. Rull den opp to ganger i uken og luft utendørs månedlig. Hvis futonen blir våt, vask bomulltrekket med en fuktig klut og la den tørke i solen. Når det gjelder renhold av selve futonen må den behandles som en madrass og kan derfor ikke vaskes på vanlig måte. Det anbefales å bruke et omslag eller sengetøy. Ikke ta ut fyll fra selve futonen.


Produkten har blitt valgt for sammenligningen